ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος σας κάνουμε ένα μικρό απολογισμό των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας για το έτος που μας πέρασε.

♦ 8 Ιανουαρίου, κοπή της Βασιλόπιτας και κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίων.

♦ 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία με οδοντιατρικό θέμα και ομιλητή τον χειρούργο οδοντίατρο Κο Σπύρο Μακρή.

20 Φεβρουαρίου, άρχισε το πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας 5 μηνών στο Δημοτικό Σχολείο.

25 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Γυναικών προσέφερε 100 μάσκες στην αποκριάτικη εκδήλωση που έγινε για τα παιδιά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραβιάς.
♦ 12 Μαρτίου, διοργάνωση εκδρομής στην Αθήνα με επίσκεψη στο Κοινοβούλιο και στην έκθεση της Βουλής και παρακολούθηση της απογευματινής παράστασης στο θέατρο ΜΙΝΩΑ

♦ 25 Μαρτίου, εκκλησιασμός και αρτοκλασία στην κεντρική Εκκλησία του χωριού μας.

31 Μαρτίου, εκδρομή στο Χρυσό στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και παρακολούθηση των Χαιρετισμών.

15 Απριλίου, ο Σύλλογος Γυναικών σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μαριολάτας και Γραβιάς διοργάνωσε χορωδία Εκκλησιαστικού και Δημοτικού τραγουδιού με δάσκαλο τον καθηγητή Κο Ευθυμίου.
♦ 16 Απριλίου, άνοιξε η έκθεση παλαιάς φωτογραφίας με θέμα την λαϊκή παράδοση τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και την πορεία τους στο χρόνο.♦ 19 Απριλίου, προσφέραμε τσουρέκια και κουλουράκια στους ηλικιωμένους του χωριού μας♦ Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα μετά το τέλος της θείας λειτουργίας προσφέραμε στους παρευρισκόμενους γλυκά και κόκκινα αυγά και στη συνέχεια υπήρχε παζάρι ποτών και γλυκών του κουταλιού.

Το Μάιο ο Σύλλογος συμμετείχε στη διεθνή έκθεση (Τουριστικό Πανόραμα 2006) με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας σε συνεργασία με τη Νομαρχία Φωκίδας.
♦ 7 Μαΐου, διοργανώσαμε εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας και προσφέραμε συμβολικά από ένα λουλούδι σε όλες τις κυρίες.

18 Ιουνίου, ο Σύλλογος πραγματοποίησε δωρεάν εκδρομή στα Καλάβρυτα προσφορά του Συλλόγου προς τα μέλη του.
♦ 29 Ιουλίου, οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε με επιτυχία στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου τον ετήσιο χορό μας με δημοτική μουσική και παραδοσιακά φαγητά προσφορά των μελών του Συλλόγου Γυναικών.

16 Αυγούστου, διοργάνωση παιδικής γιορτής με αναβίωση των αθλητικών επιδείξεων και έπαθλα τρία ποδήλατα βιβλία και γλυκά για όλα τα παιδιά και τέλος διασκέδαση με κουκλοθέατρο για τους μικρούς μας φίλους.

♦ 18 Αυγούστου, η πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου Γραβιάς απένειμε τιμητική πλακέτα στο Σύλλογο Γυναικών για τις εκδηλώσεις και δράσεις καθ όλη τη διάρκεια του 2006.



16 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήσαμε τετραήμερη εκδρομή στη Βυζαντινή Οχρίδα με μεγάλη συμμετοχή των συγχωριανών.
♦ 23 Σεπτεμβρίου, έγινε η γενική συνέλευση του Συλλόγου και οικονομικός απολογισμός από την ταμία και την πρόεδρο.♦ Τον Οκτώβριο στείλαμε ρουχισμό στην Ιεραποστολή Φωκίδας και άρχισε και το σεμινάριο κεντήματος στη μηχανή στο Δημοτικό σχολείο διάρκειας 80 ωρών.♦ 19 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος πραγματοποίησε εκδρομή στην Αθήνα με επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή και παρακολούθηση προγράμματος στο πλανητάριο.♦ 27 Νοεμβρίου, έκδοση ημερολογίου το Συλλόγου με τοπία του χωριού μας♦ Μέσα στο Νοέμβριο ξεκίνησε και η δωρεάν γυμναστική από τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού τρεις φορές την εβδομάδα.♦ Το Νοέμβριο επισκεφθήκαμε το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Ιτέας και προσφέραμε το γεύμα μιας ημέρας στους ηλικιωμένους και είδη ρουχισμού.♦ 17 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος εγκαινίασε το χριστουγεννιάτικο παζάρι με γλυκά και δώρα στο Δημοτικό Σχολείο. ♦ 22 Δεκεμβρίου, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδικού σταθμού του χωριού μας προσφέραμε δώρα στα παιδιά.♦ 23 Δεκεμβρίου, οι κυρίες του Συλλόγου μοίρασαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα στους ηλικιωμένους του χωριού μας προσφορά του Συλλόγου και της κυρίας Τασίας Κοντολάτη.

Τέλος ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου, τους Καστελλιώτες που στηρίζουν οικονομικά το Σύλλογο μας, καθώς και τη Νομαρχία Φωκίδος, το Δήμο Γραβιάς και τους λοιπούς χορηγούς μας.